13 preguntes pel Tretzè Doctor

Poques hores després de conèixer el Tretzè Doctor, que serà interpretat per Jodie Whittaker, la primera actriu que donarà vida al personatge, la BBC va publicar una entrevista de 13 preguntes amb l’actriu. Us l’hem traduït en català en exclusiva.

1.- Com se sent ser el Tretzè Doctor?
És molt emocionant, ha anat tot molt secretament.

2.- Per què vas voler el paper?
Perquè em demanessin que interpretés el personatge definitiu, per interpretar de la forma més fidel: aquests són els motius que em van fer ser actriu. Per interpretar algú que, literalment, ha estat reinventat amb totes les llibertats que això et permet; quina oportunitat tan increïble. I afegit a tot això, per ser la primera dona en tenir aquest paper.

3.- Ha estat difícil mantenir el secret?
Sí. Molt difícil! He dit un munt de mentides! M’he envoltat d’un món de mentides que finalment em passaran factura quan es reveli.

4.- Qui va ser la primera persona a qui li vas dir que tenies el paper?
El meu marit. Ja que m’ho permetien!

5.- Tenies un nom en clau? I si és així, quin tenies?
A casa, i amb el meu agent, era “El Clooney”. Ja que per mi i per al meu marit en George és icònic. I vam pensar: quin nom és molt famós i icònic? Encaixaven perfectament.

6.- Com se sent ser la primera dona Doctor?
Em desborda, com a feminista, com a dona, com a actriu, com a humà, com a algú a qui constantment li agrada posar-se reptes, i no quedar encallada pel que et diuen que pots fer i el que no. Em sembla increïble.

7.- Què vols dir als fans?
Els vull dir que no s’espantin pel meu gènere. Perquè aquest és un moment molt emocionant, i Doctor Who representa tot el que és emocionant sobre el canvi. Els fans han viscut molts canvis, aquest n’és un altre, és nou i diferent, però no espantós.

8.- Què és el que més t’emociona?
El que més m’emociona és formar part d’una família que no sabia ni que existís. Vaig néixer el 1982, ja feia temps que la sèrie existia, i és una família en la qual mai m’hauria imaginat formar part.

9.- Com t’ho va vendre Chris Chibnall?
A principis de 2017 vam tenir una conversa una mica rara que em va fer pensar que estàvem parlant de Broadchurch. Jo vaig començar a preguntar-li per la seva nova feina a Gal·les [on hi ha els estudis de Doctor Who] i li vaig preguntar si podia fer de dolenta! Ell, ràpidament, va desviar la conversa per dir-me que hauria de considerar fer les audicions per ser el Tretzè Clooney.

Va ser una conversa d’allò més increïble, li vaig fer totes les preguntes que et puguis imaginar, i li vaig dir que em prendria un parell de setmanes per pensar si aniria a les audicions. Li vaig trucar al cap de 24 hores. Li hauria trucat abans, però el meu marit estava de viatge i hi havia diferència horària!

10.- Et va haver de convèncer?
No, no va fer falta. Si t’han de convèncer per a fer aquest paper, no ets la persona adequada pel paper, i no és adequat per tu. També crec que tot el que el faci ha de lluitar per ell, cosa que jo he hagut de fer. Sé que hi havia diversos actors fenomenals que volien que sortís el seu nom.

11.- Què portaràs posat?
Encara no ho sé.

12.- Serà la roba que portes al vídeo de presentació com a Doctora? 
No.

13.- Algun dels Doctors anteriors t’ha donat algun consell? 
No han pogut perquè no ho sabien fins ara, però la veritat és que estic esperant un parell de trucades, perquè tinc algun col·lega que ha passat per la sèrie. Sóc amiga d’un dels acompanyants [Arthur Darvill (Rory Williams)], i conec tres Doctors: Matt Smith, Chris Eccleston i òbviament, David Tennant. Oh, i també en David Bradley! [Primer Doctor de l’Especial de Nadal de 2017] Quatre Doctors! Així que estic esperant que em truquin perquè em donin algun consell.

 

FONT: BBC

2 thoughts on “13 preguntes pel Tretzè Doctor

  1. Sincerament m’agradaria veure algun salt en el temps en la pròpia línia del doctor, es a dir que per exemple capaldi vagi a una època on hi havia eccleston, i podrien creuarse i no passaria res ja que eccleston no sabria com seria en el futur, capaldi si però suposem que no se’n adona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *