El Tretzè Doctor

Avui, dia 16 de juliol de 2017, després de la final de Wimbledon, la BBC ha revelat la identitat del Tretzè Doctor. Contra tot pronòstic (o potser no), el nou Doctor serà una dona, concretament Jodie Whittaker. Com sempre, els fans hem fallat amb les nostres prediccions sobre el futur Doctor.

Aquest canvi de gènere en la interpretació del paper del Doctor marca un abans i un després dins de Doctor Who. Per primer cop a la història de la sèrie el personatge serà interpretat per una dona, cosa que trenca tots els esquemes que s’havien seguit fins avui dia. De forma extraoficial, al Comic Relief “The Curse of Fatal Death” (1999, Steven Moffat), el paper del Tretzè Doctor de la paròdia també havia estat interpretat per una dona, Joanna Lumley, que havia interpretat el Doctor juntament amb Rowan Atkinson, Richard E. Grant, Jim Broadbent i Hugh Grant, fent de regeneracions anteriors a ella.

La revelació ha despertat tota mena d’opinions. Hi ha qui diu que ja era hora, però també qui diu que això significa la fi d’aquesta gran sèrie. Ja es veurà, encara és massa aviat per posicionar-se.

Cal remarcar que Whittaker no ha sortit del no-res, és una actriu coneguda per les seves aparicions a Black Mirror i a Broadchurch, on, en aquesta segona, va treballar juntament amb Chris Chibnall (el guionista principal de les pròximes temporades de Doctor Who), David Tennant (el Desè Doctor) i Arthur Darvill (Rory Williams).

2 thoughts on “El Tretzè Doctor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *