Els episodis perduts de l’era clàssica de Doctor Who

Per què hi ha episodis perduts de l’era clàssica de Doctor Who

97. És el nombre d’episodis de les primeres sis temporades de Doctor Who que es consideren perduts. Això representa el 38% de la sèrie original. És interessant saber, però, que fans de Doctor Who van gravar l’àudio de cadascun dels episodis perduts durant l’emissió original, per tant, la majoria d’ells existeixen.

La manca d’emmagatzematge explica com s’han perdut coses des dels anys 50. Durant els anys 70, la British Broadcasting Corporation (BBC) tenia un problema. Per ells, es podia resoldre fàcilment.

Amb una combinació de diversos factors, la BBC va trobar el seu magatzem ple a vessar de còpies de coses que no podien o no volien emetre (en alguns casos, els drets d’emissió havien caducat, en d’altres, senzillament eren pel·lícules en blanc i negre que no donaven beneficis o no tenien el format per ser emeses. La raó concreta varia depenent el cas. També hi havia el problema amb el sindicat d’actors britànics i moltes altres coses. Es podria fer un llibre sobre com la BBC administra el seu arxiu). És per això, que van començar a llençar coses o reutilitzar materials per coses que volguessin guardar.

Les conseqüències d’aquesta decisió van ser molt extenses. Com a mínim, suficientment per inspirar MissingEpisodes.com (tot i que l’URL és www.thiswaydown.org), una pàgina web dedicada a detallar i trobar emissions perdudes britàniques. La pàgina té una llista de 92 sèries i programes britànics de l’era en la qual van desaparèixer episodis. Fans i col·leccionistes molt dedicats a la causa són, normalment, els que recuperen les còpies dels episodis perduts, molts dels quals són còpies distribuïdes a cadenes estrangeres.

Els mateixos problemes que portaven de cap la BBC també van afectar la NASA i unes quantes productores cinematogràfiques importants. Segons sembla, ningú era bo preservant pel·lícules fins que la tecnologia digital va fer els arxius més barats i més fàcils d’administrar. A Amèrica, la immensa majoria de les sèries i les pel·lícules fetes després de 1970 encara romanen intactes. Quan un episodi o pel·lícules «desapareguin», és normalment una decisió de l’estudi o dels productors de mantenir fora de circulació el producte final.

I això ens porta al curiós estatus de «culte» que té la mediocre pel·lícula per a televisió que va ser emesa un cop el 2001 abans de desaparèixer durant una dècada.

 

FONT: www.tedium.co

TRADUCCIÓ: Criscare124.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *