El nou Doctor és una dona

S’ha anunciat la nova encarnació del Doctor, i és una dona! Davant d’aquest fet, solament se m’ocorre una frase, “els temps canvien i cal canviar amb ells”. Estic veient que se l’està criticant molt, simplement pel fet de ser dona: que si el Doctor sempre ha estat un home, que si no ho farà bé… i bajanades així, només per ser dona.

Crec que estem d’acord que quan s’anuncia un nou Doctor, tots el mirem (en aquest cas, la mirem) amb recel i pensem que mai podrà substituir el Doctor anterior, tal com va passar quan es va anunciar Peter Capaldi i ningú creia que substituiria el gran Matt Smith, o, fins i tot quan aquest va substituir l’icònic David Tennant. Qui pensava que aquell marrec de 26 anys podria estar a l’altura de la situació? Si alguna cosa em fa por de la següent temporada de Doctor Who, no és que el Doctor sigui una dona, sinó que Moffat ja no s’encarregarà del guió.

Però parlant de la Doctora, Jodie Whittaker és una actriu amb un llarg recorregut televisiu, des de Broadchurch com a protagonista, fins a Black Mirror en un parell de capítols. Veient la seva trajectòria com a actriu, no tindrà cap problema en ficar-se en aquest gran paper com és el Doctor. Però si encara t’ha sorprès que el següent Doctor vagi a ser una dona és perquè no has estat molt atent a les pistes que ens ha anat deixant la sèrie, i no són poques.

El Dotzè Doctor i la Missy a “Death in Heaven”

Començant per la regeneració de Matt Smith, les seves primeres paraules en tocar-se els cabells són: “Soc una noia?”; però bé, això és una simple frase com quan Christopher Eccleston va dir a la Rose que podria regenerar-se en un cos sense cap just abans de regenerar-se a David Tennant, però si aquesta pista no us sembla suficient, en tinc moltes més! Crec que la millor de totes és exactament la que tots estem pensant: Missy, la regeneració femenina de l’Amo. Tots ens vam sorprendre quan aquesta va dir al Doctor a cau d’orella que era l’Amo, i la considero la primera pista que ens va donar la BBC per donar-nos a entendre que s’estaven plantejant posar una dona en el rol del Doctor. Possiblement va ser una forma de temptejar el terreny i veure la reacció del públic després que un Senyor del Temps (i també un dels més coneguts) canviés de gènere. Moffat va crear un gran personatge i l’actuació de Michelle Gomez va ser espectacular. Quina millor forma de temptejar el terreny que amb el canvi de gènere d’un gran personatge i la interpretació magistral d’una gran actriu?

Missy va ser una gran pista, però no l’única:  al final de la Sèrie 9, quan el Doctor salva la Clara de la mort en el seu últim sospir, acaba disparant el General, el comandant de les forces armades de Gallifrey. Aquell senyor calb que vam conèixer a “The Day of the Doctor” es va regenerar en una dona negra i va al·legar que aquell havia estat el seu primer cos com a home.

La General acabada de regenerar-se a “Hell Bent”

Les últimes pistes han estat durant la Sèrie 10, quan crec que el Tretzè Doctor ja havia estat triat, encara que no s’havia presentat; la pista va ser la xerrada del Doctor amb la Bill a “World Enough and Time”, quan li diu que els Senyors del Temps estan per sobre de les diferències de gènere i que no recorda si en les seves versions anteriors van ser home o dona. Després també hi ha la frase que diu l’Amo a “The Doctor Falls” quan pregunta si al futur “tot havia de ser tan femení”, i el Doctor respon “això espero”.

En general, la sèrie ens ha estat donant pistes des de fa temps per indicar-nos que això acabaria passant, i crec que és un gran canvi que, com tot, pot sortir bé o malament, però que sobretot, cal donar-li una oportunitat perquè ens enamori tal com han fet la resta de Doctors.

FONT: Destornillador Sónico, traducció i adaptació de l’article d’Adrián Navarro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *