Steven Moffat publica el guió de l’especial del 50è aniversari amb el Novè Doctor

Steven Moffat publica el guió de l’especial del 50è aniversari amb el Novè Doctor

Steven Moffat, l’anterior showrunner i guionista principal de Doctor Who, ha fet públic part del seu esborrany del guió de l’especial d’aniversari per al projecte caritatiu A Second  Target for Tommy. En aquest esborrany podrem trobar alguns canvis interessants.

Com ja sabeu, el Novè Doctor només va estar una temporada en pantalla, ja que Christopher Eccleston va tenir diversos problemes amb l’equip de producció de la sèrie. En arribar el moment de planificar l’episodi especial del 50è aniversari de Doctor Who, Eccleston també va declinar l’oferta d’aparèixer a l’episodi especial. Però per fer l’oferta, Moffat va preparar un esborrany de The Day of the Doctor on apareixia el Doctor d’Eccleston. Després d’aquesta negativa, el relleu del paper va recaure en el gran actor que ja no es troba entre nosaltres, John Hurt, i el seu Doctor de la Guerra.

Ara, Moffat se sent lliure per començar a explicar algunes coses que no podia dir mentre era al capdavant de Doctor Who. Revela com hauria quedat l’episodi si Christopher Eccleston hagués accedit a actuar a l’especial, publicant una escena de The Day of the Doctor on el Doctor troba per primera vegada al Moment (interpretat per Billie Piper a The Day of the Doctor) a A Second Target for Tommy, un llibre creat per col·laborar en la lluita contra el càncer de l’autor i guionista Tommy Danvaband i on també trobarem altres amics i col·legues.

Mentre estava novelitzant The Day of the Doctor, vaig estar remenant els diferents esborranys del guió i vaig trobar la versió de l’escena del graner”, comenta Steven Moffat a la seva introducció.

NOIA ESPARRACADA 

– Per què no? -ell s’avança i li agafa el braç.

El NOVÈ DOCTOR
 – Perquè no és una cadira, amor, és l’arma més poderosa de l’univers.

Podeu imaginar al Doctor de la Guerra dient a algú “Amor?”. Més tard podem trobar alguna de les frases del Novè Doctor, les seves primeres paraules de l’episodi del 2005 Rose, on li diu a Rose Tyler que corri abans de comentar que les seves orelles són molt grans a causa de la seva nova regeneració.

El NOVÈ DOCTOR
 – Escolta. Alguna cosa molt dolenta ha de passar aquí i no estic segur de com anirà. Però penso que no voldràs ser aquí quan passi. D’acord?

NOIA ESPARRACADA 

 – …Tens una cara divertida.

El NOVÈ DOCTOR
 – Hauries de veure les altres.

NOIA ESPARRACADA 

 – M’agrada però.

El NOVÈ DOCTOR 

 – Gràcies, això és nou. Encara no estic segur de les meves orelles. Simplement van per la seva banda. Ara cal que t’allunyis d’aquí. Has d’escollir una direcció i córrer. 

La següent broma ajuda a col·locar el Novè Doctor en el seu nou cos, possiblement poc després que s’hagi regenerat del Vuitè Doctor de Paul McGann, que al contrari que el Doctor de la Guerra, se suposava que havia lluitat a la Guerra del Temps abans de decidir actuar de forma decisiva.

NOIA ESPARRACADA
     –    Sembles intel·ligent.

El NOVÈ DOCTOR
 – No tan intel·ligent per saber com funciona això, així que, podries callar una miqueta?

Aquests fragments ens donen una idea de com hauria anat l’especial si Eccleston hagués tornat, però també ens hauria privat de veure l’actuació de John Hurt en el seu Doctor de la Guerra. Podeu llegir l’escena completa al llibre A Second Target for Tommy, que ja està a la venda i que els seus beneficis van per una bona causa.

El concepte del llibre està basat en les novel·les Target, que reproduïen en novel·la els serials de Doctor Who i que són molt recordades pels fans. A part del guió s’inclouen petits relats de molts escriptors i hi  podem trobar a Jay Eales, Eddie Robson i Kate Orman.  L’any 2016 ja es va produir un primer llibre A Target for Tommy, amb el mateix objectiu que enguany.

Font:  RadioTimes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *