Sydney Newman ja volia una dona com a Doctor als anys 80

Sydney Newman (1917-1997) fou el co-creador de Doctor Who juntament amb Verity Lambert, i es va mantenir darrere les càmeres de la sèrie durant l’època del Primer Doctor (William Hartnell) i durant part de la del Segon (Patrick Throughton), i va abandonar la BBC l’any 1967, quan se li va acabar el contracte.

Avui dia, algunes cartes escrites per aquest creatiu canadenc recuperades el 2010 dels arxius de la BBC ens acosten en l‘actualitat, ja que tracten sobre una encarnació femenina del Doctor.

Abans de continuar llegint et volem avisar que el final d’aquest article tracta sobre el Tretzè Doctor, per tant: alerta, hi ha espòilers.

El 1985, després de finalitzar la 22ª temporada original amb Colin Baker interpretant el Sisè Doctor, es va anunciar que la sèrie s’agafaria un descans, fet que es va atribuir a la baixa audiència i al poc carisma, segons el públic, del Doctor del moment.

En aquest context, la BBC, que volia recuperar l’èxit de la sèrie, va contactar amb Newman.

Newman va traçar un full de ruta per tornar a recuperar l’interès cap a la sèrie amb idees bastant revolucionàries. Segons el canadenc, el primer que calia fer era tornar a contractar Patrick Throughton, el Segon Doctor, com a protagonista de la sèrie. Curiosament, una de les últimes aventures emeses havia estat The Two Doctors, que presentava una trobada entre el Segon i el Sisè Doctor, i va ser precisament durant la seva emissió quan es va anunciar el descans de la sèrie.

El segon pas de l’estratègia de Newman consistia a convertir el Doctor en una dona, i segons les seves paraules: “no en una Wonder Woman de Hollywood, les heroïnes sense defectes són un avorriment“. Si li donaven temps, estava convençut que podria construir aquesta encarnació. De fet, ja tenia les idees pels acompanyants de la Doctora: un trompetista a l’estil John Lennon i el seu germà gran, un grafiter.

Newman estava tan entusiasmat amb la idea que va arribar a sol·licitar el càrrec de director executiu, per assegurar-se que totes les seves idees fossin executades tal com les havia concebut.

Com era d’esperar, les peticions de Newman es van dissoldre com el fum en arribar a la direcció de la cadena, i a partir d’aquí, tot és història. Doctor Who va tornar a finals de 1986 amb l’última temporada del Sisè Doctor, i es va aturar el 1989, després de les 3 temporades del Setè Doctor de Sylvester McCoy.

Ara, amb l’elecció de Jodie Whittaker com a Tretzè Doctor, podem estar segurs que el pare de Doctor Who, sigui on sigui, deu tenir un gran somriure dibuixat a la cara.

FONT: Papel Psíquico

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *